Archief

Drie illegale party's op het oog

De gemeente Westland heeft drie illegale Oud & Nieuw-party's op het oog, maar het ziet er wel naar uit, dat er voor twee daarvan alsnog een vergunning kan worden verleend, omdat zij zich inmiddels hebben gemeld. Dat stelde burgemeester Van der Tak dinsdagavond in de gemeenteraad in antwoord op vragen van CDA-raadslid Karin Zwinkels.

Vorige week kondigde Van der Tak aan, dat er hard zal worden opgetreden tegen illegale feesten rondom de jaarwisseling. Belangrijke motieven daarvoor zijn: openbare veiligheid en oneerlijke concurrentie. Feesten waarvoor kaarten worden verkocht, zijn per definitie vergunningplichtig, aldus de burgemeester.

Tegen organisatoren van een illegaal feest zal een proces verbaal worden opgemaakt en kan een dwangsom tot maximaal € 27.000 worden opgelegd. De burgemeester wil dergelijke organisatoren met naam en toenaam bekend maken in een persbericht.

Fractievoorzitter Dave van der Meer van LPF Westland bracht naar voren, dat vrijwel alle legale feesten voorbehouden zijn aan 18-plussers. Volgens Van der Tak zijn er in reguliere horecabedrijven voldoende mogelijkheden voor de jongeren vanaf 16 jaar.

Categorieen:
Westland Algemeen