Archief

Kortingsactie ouderen stopt

De Koop Bij Ons-actie, een initiatief van Westlandse winkeliers en ondernemers, stopt per 31 december 2011. Reden voor de beëindiging is het gebrek aan animo in het bedrijfsleven. Dat meldt Rob van Holstein van het Wateringse Pro6, uitvoerder van de actie.

Initiator was twee jaar geleden Huub van der Zwaan, voorzitter van de KBO-afdeling Wateringen. Sindsdien konden leden van de Katholieke Bond van Ouderen in meerdere kernen op vertoon van hun pas 10 procent korting krijgen op hun aan aankopen bij aangesloten winkels. Winkeliers konden in ruil voor de korting rekenen op een groep trouwe consumenten die op rustige dagen hun inkopen konden doen.

Nu trekken veel winkeliers dus hun steun in. Waren er in het eerste jaar 80 deelnemende winkeliers, in het tweede nog maar 64 en de verwachting is dat dit aantal nog verder zal teruglopen. Van Holsteijn: "Dat de actie moet stoppen is zuur, ja. Winkeliers zien de korting nu vooral als inkomsten die ze zelf mislopen." Desalniettemin zegt Van Holsteijn met een positief gevoel terug te kijken op de actie.