Korfbal: ONDO wint van Valto

Eerste klasse F

ODO heeft de aansluiting met de middenmoot niet kunnen behouden. Albatros wist met ruim verschil te winnen van de Maaslandse formatie: 27-13. Het verschil tussen Albatros, nummer vier op de ranglijst, en ODO is nu vier punten. ODO staat zesde met twee punten voorsprong op DES, dat op plaats zeven staat.

Tweede klasse H

Dijkvogels liet eveneens na om aansluiting met de middenmoot te behouden. Vriendenschaar won met 17-10 van de Maasdijkse ploeg en vergrootte daarmee de voorsprong tot drie punten. Vriendenschaar staat vierde met zes punten. Dijkvogels staat samen met Fluks met drie punten gedeeld zesde.

Tweede klasse I

De streekderby tussen Valto en ONDO is een prooi geworden voor ONDO. In sporthal Vreeloo in De Lier kwam het duel moeizaam opgang. Pas na twaalf minuten spelen verscheen de eerste score op het scorebord. ONDO nam na de eerste helft de leiding met 6-3 en wist de voorsprong nipt over de eindstreep te brengen. Anderhalve minuut voor tijd scoorde Edwin de Lijster de laatste en beslissende treffer van de wedstrijd: 11-10. Door deze zege heeft ONDO aansluiting gevonden met Valto. Koploper CKC Maassluis kwam dit weekeinde niet in actie.