Archief

Handbal: Verburch en Westlandia winnen van koplopers

Heren

Beneluxliga

Quintus heeft de eerste wedstrijd tegen HC Berchem verloren. De Heulse formatie leed in Luxemburg een 32-22 nederlaag. Bij rust keek Quintus tegen een 17-11 achterstand aan. De tweede wedstrijd van het weekend tegen Red Boys Differdange eindigde in een gelijkspel. De Luxemburgse ploeg leidde na de eerste helft met 11-8. In het tweede bedrijf knokte Quintus zich naar een puntendeling: 22-22.

Eerste divisie

DIOS wist eindelijk weer eens een ruime zege te boeken. De laatste weken ging het stroef bij de ploeg uit Den Hoorn, echter tegen PSV werd het jaar met 28-18 overwinning uitgeluid. De promovendus staat nu vijfde en is zeker van deelname aan de nacompetitie door winst van de eerste periode.

De reserves van Quintus zetten hun opmars voort. In de Van der Voorthal werd White Demons met 31-12 verslagen. Door dit resultaat staat Quintus negende op de ranglijst.

Regioklasse C

Westlandia sloot de eerste seizoenshelft af met de vijfde overwinning. In sporthal De Pijl werd subtopper HWC met 29-22 verslagen. De Naaldwijkers staan zesde op de ranglijst met tien punten uit tien wedstriden.

Dames

Eerste divisie

De reserves van Quintus leden een nederlaag tegen titelkandidaat Vlug en Lenig. De Heulse formatie leed in Limburg een 30-28 nederlaag. Quintus sluit de eerste seizoenshelft af als vierde.

Hoofdklasse B

Verburch en Westlandia deden goede zaken. Verburch is de nieuwe koploper na winst op United Breda, dat voor deze speelronde lijstaanvoerder was. In Poeldijk was het een spannende wedstrijd waarin de thuisploeg nipt met 21-20 won. In Naaldwijk liet Westlandia voormalig koploper Ventura met 30-23 kansloos. Verburch heeft 16 punten gevolgd door United Breda en Ventura met één punt minder. Westlandia heeft twee punten minder dan Verburch.

Regioklasse C

Het derde team van Quintus verloor van Hercules. De koploper won in Kwintsheul met 27-21 waardoor de Heulse ploeg gen aansluiting kon krijgen met Hercules. Quintus staat vijfde en heeft zeven punten achterstand op Hercules.

De reserves van Westandia versloegen in Naaldwijk HWC met 32-28. Door deze zege sluit Westlandia aan bij de middenmoot en heeft tien punten.

Regioklasse D

VELO blijft ook na tien wedstrijden ongeslagen. In Wateringen werd laagvlieger NEA met 29-22 verslagen. Kelly Zwinkels werd topscorer met acht treffers. VELO heeft nu twintig punten en heeft zes punten voorsprong op de naaste achtervolgers Havas en HVBS.