Archief

Finaleplaatsen voor Bertens en De Bakker

Tennistalenten Thiemo de Bakker en Kiki Bertens hebben zich allebei geplaats voor de finale van de KNLTB Tennis Masters in Rotterdam. De uit 's-Gravenzande afkomstige De Bakker won in twee sets van Igor Sijsling. De Wateringse Kiki Bertens had meer moeite in de halve finale tegen Quirine Lemoine, maar sleepte uiteindelijk in drie sets ook de winst naar zich toe.

Bertens won de eerste set vrij eenvoudig. Tegenstander Lemoine werd daarin met 6-1 aan de kant gezet. In de tweede set ging Lemoine er met een eindstand 5-7 vandoor. De derde en laatste set werd vervolgens met 6-4 gewonnen door Bertens.

Bij de mannen was Thiemo de Bakker in twee sets te sterk voor de als tweede geplaatste Igor Sijsling. De Bakker won de partij in twee sets met 6-1 en 6-4.

Arantxa Rus slaagde er bij de vrouwen niet in om zich te plaatsen voor de finale. De Monsterse won in de halve finale tegen Lesley Kerkhove de eerste set nog met 3-6, maar verloor vervolgens de volgende twee sets met 6-4 en 6-3.

Zaterdag worden de finales gespeeld. De Bakker zal het dan opnemen tegen Robin Haase en Kiki Bertens gaat de strijd aan met Lesley Kerkhove.