Archief

Lentiz begint met Groen Lyceum

Lentiz Onderwijsgroep begint in augustus 2012 met Het Groene Lyceum Naaldwijk. Sinds 2007 zijn er in Nederland zeven 'groene lycea'. Die in Naaldwijk wordt daar vanaf volgend schooljaar aan toegevoegd. De scholen richten zich op leerlingen in het voortgezet onderwijs op havo- of vwo-niveau.

De Greenport met haar regionale, economische en innovatieve bedrijvigheid staat centraal in het onderwijs van Het Groene Lyceum. Tijdens de opleiding maken leerlingen kennis met bedrijven in de vorm van excursies, bedrijfsbezoeken en gastcolleges van regionale ondernemers.

De school moet leerlingen optimaal gaan voorbereiden op het hbo. Daarom worden alle algemeen vormende vakken in de bovenbouw gegeven op havo-niveau. In de bovenbouw wordt daarnaast beroepsonderwijs gegeven met de stages buiten de schooldeur. De leerlingen ontvangen na de vijfjarige opleiding twee diploma's. De onderbouw wordt afgesloten met een vmbo tl-diploma en in de bovenbouw met een commercieel/economisch mbo niveau 4 diploma.

Kennismaken kan op de basisschoolmiddag van 13.00 tot 15.00 uur op woensdag 18 en 25 januari of op woensdag 8 februari tijdens het open huis.

Categorieen:
Naaldwijk Algemeen