Archief

Buitelaar: Ik voelde al iets in de lucht hangen

CDA-fractievoorzitter Martin Buitelaar is niet echt verrast, dat voorzitter Michael Mekel en lid John Witkamp uit de Rekenkamercommissie (RKC) van de gemeente Westland zijn gestapt. "Ik voelde al iets in de lucht hangen, toen het budget voor de commissie werd teruggebracht," zegt Buitelaar, zelf lid van de RKC, in een reactie. "Al had ik niet verwacht dat beiden zouden opstappen."

Buitelaar stelt volledig achter het verkleinen van het budget van de Rekenkamer te staan. "We hebben dit jaar zó veel kritiek gekregen op de herijking van de subsidies. De raad moet in tijden van economische crisis ook op zichzelf bezuinigen." In het licht daarvan noemt Buitelaar de korting een 'tegemoetkoming aan de burger'.

Hoewel de CDA-fractievoorziter het jammer vindt dat een kundig voorzitter opstapt, zegt hij er vertrouwen in te hebben dat in de op te starten sollicitatieprocedure een opvolger wordt gevonden. Dat geldt overigens ook voor LPF-raadslid Witkamp, van wie Buitelaar nog opmerkt dat diens termijn er half april volgend jaar toch op zou zitten.

Categorieen:
Westland Algemeen