Archief

Rus naar halve finale Masters

Tennisster Arantxa Rus heeft zich woensdag op de KNLTB Tennis Masters in Rotterdam geplaatst voor de halve finale. De Monsterse won in de kwartfinale in drie sets van de Limburgse Eva Wacanno.

Rus, die voor de eerste ronde een vrijstelling had gekregen, ging bij aanvang flitsend van start. Het 21-jarige talent won de eerste set met 6-1. In de tweede set vocht Wacanno zich terug in de wedstrijd. De Limburgse was met 5-7 te sterk. De derde en laatste set verliep vervolgens ook niet geheel vlekkeloos. Rus kwam daarin al direct op een 0-1 achterstand, maar wist de partij uiteindelijk met 6-3 naar zich toe te trekken.

In de halve finale neemt Rus het op tegen de winnares van de partij tussen de als vierde geplaatste Nicole Thijssen en Lesley Kerkhove. Drie jaar geleden ging Rus er met de titel vandoor. Het talent uit Monster won toen in twee sets van Pauline Wong.

Thiemo de Bakker speelt donderdag in de kwartfinale tegen Rotterdammer Mark de Jong. De Wateringse Kiki Bertens neemt het dan op tegen Karen Nijssen.