Archief

In Westland 12,4% aangesloten op Burgernet

Het aantal deelnemers van Burgernet is in het verzorgingsgebied van politie Westland bijzonder hoog. Dat staat in de Nota Westland en Veiligheidsbeleid 2011-2014, die dinsdag door de gemeenteraad wordt behandeld. Het percentage deelnemers op het aantal inwoners bedraagt in Westland 12,4, daar waar de streefwaarde 5% bedraagt. Daarmee is het percentage deelnemers in de gemeente het hoogste in de regio Haaglanden.

Anja Vlaardingerbroek, projectleider Burgernet Haaglanden & Hollands Midden, meldt dat politie Westland dit jaar al ruim 300 keer Burgernet heeft ingeschakeld. Het merendeel van de meldingen betreft een woninginbraak of een poging tot inbraak. Verder worden er in het Westland, en overigens ook in heel Haaglanden, veel berichten verstuurd ter preventie.

De gemeente Westland zegt in de nota, samen met de politie, in te zetten op een verdere stijging van het aantal deelnemers. Vlaardingerbroek noemt Twitter als instrument bij uitstek is om burgers nog beter te bereiken. Zo zullen de twitteraccounts van Burgernet en de politie Westland in de toekomst worden gekoppeld.

Categorieen:
Westland Algemeen