Archief

Westlandia en Glotzbach einde seizoen uit elkaar

Het contract van Westlandia-trainer Marten Glotzbach wordt niet verlengd na dit seizoen. Dat heeft het bestuur van de voetbalvereniging dinsdagavond na de training van het eerste elftal bekend gemaakt. De oefenmeester zal dit seizoen wel af maken.

De mededeling kwam hard aan afgelopen dinsdag, want de oefenmeester had het vertrouwen van de meerderheid van de selectie en de technische staf. "Ook Marten zelf had graag nog een jaar door willen gaan. Dat kon je echt voelen gisteravond," reageert voorzitter Stefan Kester.

"Als mens is hij verder prima en correct, maar er overheerst bij sommige mensen toch een gevoel dat er een nieuw persoon voor de groep moet komen," verklaart Kester. De preses laat weten dat het bestuur niet alleen naar het advies van de technische commissie heeft geluisterd. "Er zijn meningen van verschillende partijen hierin meegenomen."

Glotzbach is aan het einde van dit seizoen twee competitiejaren werkzaam geweest bij de club. In 2010 volgde hij Wilfred van Leeuwen op, die destijds naar Quick Boys vertrok. Het eerste seizoen verliep vervolgens niet vlekkeloos voor de ploeg van Glotzbach. De formatie kwam terecht in de degradatiezone, maar wist zich via een imposante reeks alsnog te handhaven. Dit seizoen staat het elftal op een negende plaats in de hoofdklasse.

Kester laat weten dat de club nog geen opvolger op het oog heeft. "We hebben zelfs nog geen lijstje met namen," laat hij weten. Marten Glotzbach zelf was niet bereikbaar voor een reactie.

Woensdagavond zendt de WOS een reportage uit over Marten Glotzbach en Sarina Wiegman-Glotzbach. Deze aflevering is vanaf 19:00 uur te zien op WOS Sport.

Categorieen:
Algemeen