Archief

Diverse aanhoudingen voor rijden onder invloed

Verschillende bestuurders zijn afgelopen weekeinde in het Westland aangehouden voor het rijden onder invloed.

Een 18-jarige 's-Gravenzander op een scooter kwam vrijdagavond in botsing met een andere scooterrijder op de Hoge Geest in Naaldwijk. Bij controle bleek hij 255 ugl te blazen, terwijl 220 ugl is toegestaan. Op dezelfde avond blies een 28-jarige Hagenaar 560 ugl op de Koningin Julianaweg in 's-Gravenzande.

Op zaterdagavond blies een 26-jarige Rijswijker 370 ugl op Het Tolland in Wateringen. Deze beginnend bestuurder kreeg een proces-verbaal en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Vooral zondag was een drukke dag wat betreft blaastesten. In de vroege ochtend zagen agenten een 19-jarige bestuurder uit 's-Gravenzande naast zijn voertuig op de Galgeweg staan. De man was met zijn auto van de weg geraakt en in de bosjes terecht gekomen. Omdat de man geen gordel droeg, was hij met zijn hoofd tegen de voorruit gekomen. De 's-Gravenzander blies 555 ugl. Het rijbewijs van deze beginnend bestuurder werd ingevorderd.

Een 26-jarige man uit Naaldwijk werd zondag om 17.25 uur gecontroleerd op De Hoge Bomen in Naaldwijk. De man kreeg een proces-verbaal, omdat hij 355 ugl blies.

Agenten die zondagavond om 19.00 uur surveilleerden in de omgeving van de Noordweg in Wateringen, hoorden een harde klap en zagen dat een auto tegen een lantaarnpaal was aangereden. De bestuurder was hierna doorgereden in de richting van Rijswijk. In deze gemeente werd de verdachte, een 77-jarige Rijswijker, aangehouden. De man blies 455 ugl.