Archief

College wil afstemming vertrouwelijkheid

Als het binnenkort gaat over mogelijke locaties voor een nieuw gemeentehuis voor Westland, wil het college van B en W toch graag de mogelijkheid hebben om bepaalde informatie vertrouwelijk aan de gemeenteraad voor te leggen. Dit beperkt dan het risico dat de onderhandelingspositie van de gemeente slechter wordt.

Met het oog hierop zal het college komende dinsdag de commissie Bestuur van de gemeenteraad verzoeken om een uitspraak te doen over de gewenste openbaarheid van informatie. Dit blijkt uit het procesvoorstel 'Huisvesting Gemeentelijke Organisatie', dat vrijdag bij de raad is binnengekomen.

Volgens dat procesvoorstel mikt het college op een zogeheten werkbijeenkomst medo januari a.s., waarin alle uitkomsten van onderzoeken en inventarisaties met betrekking tot de gemeentelijk huisvesting op tafel komen. Op basis van een vervolgens op te stellen integrale kadernota zou de raad dan medio april a.s. tot besluitvorming moeten komen.

Zoals vastgelegd in het coalitieakkkoord, blijft het uitgangspunt, dat er vóór 1 januari 2016 een nieuw gemeentehuis in gebruik wordt genomen.

Categorieen:
Westland Algemeen