Archief

3 miljoen voor knelpunten school-thuisroute

De gemeente Westland heeft drie miljoen euro beschikbaar voor het oplossen van knelpunten op routes, die kinderen afleggen van huis naar school. Deze knelpunten komen uit het school-thuisrouteonderzoek, dat de gemeente het afgelopen jaar in samenwerking met de scholen uitvoerde.

Bram Meijer, wethouder Verkeer & Vervoer, zei dit maandag bij de uitreiking van de Totally Traffic Award in de Lentiz Dalton Mavo in Naaldwijk. De Award is een aanmoedigingsprijs van het Regionaal Ondersteuningsbureau Verkeersveiligheid Zuid-Holland.

De gemeente Westland en de Westlandse scholen kregen de prijs toegekend vanwege het school-thuisrouteonderzoek. Volgens de jury is het een voorbeeld voor heel Zuid-Holland. Bijna 1.700 middelbare scholieren hebben met dit onderzoek verkeersknelpunten in kaart gebracht.

De eerste resultaten van het onderzoek zijn binnen en worden geanalyseerd. Van sommige verkeerspunten is al duidelijk dat deze verbeterd moeten worden. Het gaat dan bijvoorbeeld om de situatie op de Margrietlaan bij de uitgang van ISW Irenestraat in Poeldijk.