Handbal: heren Quintus in vormcrisis

Quintus zit in een vormcrisis. De Heulse ploeg leed voor de vierde keer op rij een nederlaag en het bereiken van de kampioenspoule is zeer onzeker. In de laatste zes wedstrijd van de reguliere competitie moet Quintus alle zeilen bijzetten om bij de eerste zes ploegen te eindigen. In Geleen bleek OCI/Lions met 36-24 te sterk. Gek genoeg hield Quintus in de eerste helft de opponent goed bij (15-14 ruststand), echter een zeer slechte tweede helft deed de Heulse ploeg de das om. Volgende week speelt Quintus twee wedstrijden in het kader van de BenuLux Liga in Luxemburg tegen HC Berchem en Red Boys Differdange.

De reserves van Quintus blijven het de laatste weken goed doen en sluipen weg bij de degradatiezone. In Nieuwegein was Venus/Nieuwegein niet opgewassen tegen de dadendrang van de jonge Heulse ploeg. Quintus won met 3-25 en passeerde de opponent op de ranglijst.

Regioklasse C

Westlandia behaalde de tweede overwinnig op rij. Het vierde team van Hercules werd met 26-25 verslagen. Het werd een benauwde en zwaar bevochte zege. Halverwege de wedstrijd leidden de Naaldwijkers met 13-12. In de tweede helft keek Westlandia tegen een achterstand aan van drie doelpunten. In de slotfase sloeg de Naaldwijkse ploeg alsnog toe.

De reserves van Quintus behaalden een nipte overwinning op Eurotech/BEVO. In sporthal van Honselersdijk won de Heulse formatie met 31-29 van de ploeg uit Panningen. Quintus staat nu derde op de ranglijst.

Hoofdklasse B

Verburch heeft de achterstand op de koplopers verkleind tot één punt. De Poeldijkse ploeg won met 31-19 van Marsna. Ventura kreeg na het gelijkspel tegen Gemini aan kop gezelschap van United Breda.

De reserves van Westlandia wisten de wedstrijd tegen HMC nipt te winnen. HMC leidde bij rust met 16-13. Pas aan het eind van de tweede helft wist de Naaldwijkse ploeg voor het eerst op voorsprong te komen en won uiteindelijk met 25-23.

De reserves van VELO blijven in degradatieproblemen. Tegen ROAC werd de zevende nederlaag van het seizoen geleden: 32-10. De Wateringse ploeg staat voorlaatste.

Regioklasse D

VELO blijft ongeslagen door de negend zege op rij. In Almere boog concurrent Havas met 26-20 voor de Wateringse ploeg. VELO heeft nu vier punten voorsprong op Havas.