Archief

Westlands Mannenkoor verhuist archief

Het archief van het Westlands Mannenkoor is vrijdag door archivaris Leen de Zeeuw overgedragen aan het Historisch Archief Westland. Reden voor de verhuizing is dat de archiefruimte van het koor niet langer beschikbaar is. In het Historisch Archief Westland werd een nieuw, brandveilig en zuurvrij onderkomen gevonden.

Het archief van het koor bevat onder andere concertregistraties, lp's, cd's, affiches, bokalen, kostuums en plakboeken. Alle oude films en videobanden zullen bovendien worden gedigitaliseerd door Project Historie, een samenwerkingsverband tussen de Bibliotheek Westland, VJG TV-producties en het Historisch Archief.

Het archief wordt ondergebracht in de geconditioneerde kluis van het Historisch Archief. Om de twintig strekkende meter van het koor een plaatsje te kunnen geven, hebben medewerkers van het archief wel wat moeten schuiven in de inmiddels overvolle kluis. Belangstellenden in de geschiedenis van het Mannenkoor moeten zich voortaan wenden tot het Historisch Archief in het gemeentehuis in Naaldwijk.