Archief

Rotary verhoogt weer doelstelling shelterboxen

De Westlandse Rotaryclubs hebben hun doelstelling voor het aantal shelterboxen opnieuw naar boven bijgesteld. Voor 1 juli 2012 moet er geld voor 200 noodonderkomens binnen zijn.

Dit werd vrijdag bekend gemaakt, toen voorzitter Ed Kuiper van de Shelterboxprojectgroep een cheque van 5000 euro kreeg overhandigd door Peter van Huisstede, filiaalmanager van de Hornbach-vestiging in Wateringen. Met dat bedrag kunnen 6 shelterboxen worden aangeschaft, waarmee de stand op 150 komt te liggen.

De aanvankelijke doelstelling om 100 shelterboxen te bekostigen werd deze zomer al verhoogd naar 150 stuks. Nu gaat de lat dus nog verder omhoog. Dat kan, omdat aan het project meerdere, nog lopende acties zijn gekoppeld. Zo heeft een aantal bedrijven besloten dit jaar het kerstpakket in te wisselen voor een gift aan Shelterbox Westland. Ook Rotaract Westland, een serviceclub voor jongeren tussen 18 en 30 jaar, draagt een steentje bij door het houden van een wijnactie.

Het noodhulpfonds Shelterbox werkt wereldwijd en reageert direct als er een ramp is om zeer snel te zorgen voor noodonderkomens. De kosten voor een Shelterbox zijn 750 euro. Ze zijn bedoeld voor mensen waar ook ter wereld, die getroffen worden door rampen. In een box zitten een familietent tot 10 personen en basisuitrusting voor eten, drinken, slapen en, zo nodig, verwarming. Elke box heeft een uniek nummer waardoor de gever kan volgen waar 'zijn' shelterbox is ingezet. Zie ook www.shelterboxwestland.nl.