Archief

Westland houdt enquête duurzaamheid

De gemeente Westland wil op alle mogelijke manieren een duurzame ontwikkeling bevorderen en gaat daarom de burgers betrekken bij het opstellen van een zogeheten duurzaamheidsagenda. Er verschijnt deze week op de website van de gemeente een enquête om de opvattingen van de burgerij te inventariseren.

In de duurzaamheidsagenda worden activiteiten en projecten opgenomen die een bijdrage leveren aan de verdere verduurzaming van de gemeente. Uitgangspunt is het zoeken naar een ideaal evenwicht tussen ecologische, economische en sociaal-maatschappelijke belangen.

Westland heeft de ambitie de duurzaamste glastuinbouwgemeente van Nederland te zijn. Als voorbeelden worden genoemd: de toepassing van aardwarmte in de glastuinbouw, de realisatie van duurzame woonwijken (bijv. Hoogeland in Naaldwijk), het plaatsen van oplaadpunten voor elektrische auto's en verbetering van het binnenklimaat van scholen.

Ook in eigen huis is de gemeente met duurzaamheid bezig. Zo wordt er een actief duurzaam inkoopbeleid gevoerd en is een project gestart om woningeigenaren te motiveren om energiebesparende maatregelen te nemen.