Archief

Jaar schorsing voor speler van The Hookers

Ruygbyspeler Bas Krommenhoek van rugbyclub The Hookers kan tot volgend jaar oktober niet in actie komen. De aanvoerder van de Hoekse club kreeg een schorsing opgelegd van de Nederlandse Rugbybond (NRB), omdat hij twee weken geleden in de wedstrijd tegen RC Utrecht in gevecht kwam met een speler van de tegenpartij.

Krommenhoek laat weten dat hij voorafgaand aan het incident vast zat in een maul en dat hij toen meer dan vijf klappen in zijn gezicht kreeg. In een reactie daarop schopte de aanvoerder van The Hookers een tegenstander terug. "Het is heel dom dat ik dit heb gedaan," reageert Krommenhoek verbouwereerd. "Ik ben hier zelf ook van geschrokken en ik heb er enorm veel spijt van."

Opvallend is dat de bond laat weten dat er wel spelers van Utrecht zijn geschorst vanwege overtredingen, maar dat deze schorsingen los staan van het incident met Krommenhoek. Bij The Hookers kreeg ook Reyne Volavola een rode kaart. Hij moet drie duels missen. Krommenhoek laat weten dat hij de komende maanden blijft trainen om op conditie te blijven. De aanvoerder mag verder ook niet deelnemen aan toernooien.

Categorieen:
Algemeen