Archief

Appartementencomplex op EGAC-locatie

Op de locatie aan de Sand Ambachtstraat in 's-Gravenzande waar voorheen Opeldealer EGAC was gevestigd, zijn begin deze week de slopers aan de slag gegaan. Daarna wordt begonnen met de bouw van een bijzonder complex van in totaal 33 appartementen.

Van die appartementen zijn er 19 bestemd voor ASVZ, een organisatie voor zorg- en dienstverlening aan mensen met een beperking. Voor ASVZ, die al meer dan dertig vestigingen heeft in Zuid-Holland en Brabant, wordt dit de eerste Westlandse locatie.

De cliënten die binnen het project komen wonen, hebben een lichte verstandelijke beperking. Zij worden ondersteund door ASVZ bij hun dagelijkse behoeften op het terrein van wonen, school/dagactiviteiten en vrije tijd. Binnen het project komen er naast de appartementen voor de cliënten ook twee inloophuizen/woonkamers waar cliënten elkaar en ook medewerkers kunnen ontmoeten.

De overige 14 appartementen komen beschikbaar voor de vrije markt. De bouwwerkzaamheden zullen naar verwachting in januari/februari starten. Volgens plan moet het complex in het eerste kwartaal van 2013 worden opgeleverd.