Archief

Plan voor stadskantoor Verdilaan

De dans om een nieuw gemeentehuis voor Westland is in een nieuwe fase gekomen. Diverse particuliere partijen blijken ideeën te hebben uitgewerkt, zoals het Naaldwijkse bureau HET Architecten, dat een stadskantoor heeft ontworpen op de plek van het voormalige Rabobankgebouw aan de Verdilaan.

In de afgelopen weken heeft het bureau gemeenteraadsfracties uitgenodigd om kennis te nemen van het ontwerp van dit 'ambtenarenbolwerk'. Het plan voorziet niet in algehele sloop van het huidige gebouw, maar het krijgt aan de buitenkant wel een compleet ander aanzicht. Het binnenwerk wordt naar de jongste inzichten van flexibel werken ingericht en omvat een bruto vloeroppervlakte van 16.500 vierkante meter.

Volgende week dinsdag maakt de gemeenteraad van Westland een nieuwe start met het project gemeentehuis. Fractievoorzitter Frank Rijneveen van GemeenteBelang Westland heeft zich al laten ontvallen, dat hij het idee van HET een mooi plan vindt. LPF Westland meldt, dat zij niet op de uitnodiging is ingegaan, omdat zij eerst de wensen wil inventariseren.