Archief

Handbal: Quintus uitgeschakeld in Europa

Heren

Europacup

Quintus is uitgeschakeld in de Challenge Cup. In Servië leed de Heulse ploeg een 28-23 nederlaag tegen Kolubara. Na de eerste helft stond het 11-9 in het voordeel van Kolubara en kon de wedstrijd nog alle kanten op. Quintus miste in het tweede bedrijf te veel kansen. Kolubara profiteerde hiervan en maakte het karwei vakkundig af. Vorige week won Quintus met 28-26. Arjan Stuiver Kevin Okkers en Roald Stuiver scoorden ieder vijf keer.

Eerste divisie

DIOS heeft de thuiswedstrijd tegen de reserves van Fiqas/Aalsmeer niet in winst weten om te zetten. De bezoekers wonnen met 30-27. Debutant en voormalig koploper DIOS is gezakt naar een zesde plaats op de ranglijst met zeven punten achter koploper Hercules.

De reserves van Quintus vonden Waterloo bij de reserves van Eurotech/BEVO. In Panningen eindigde het treffen in een 22-17 overwinning voor de thuisploeg. Quintus staat tiende met acht punten en heeft drie punten voorsprong op de nummer 13 White Demons.

Regioklasse C

Westlandia wist een negatieve reeks van vijf nederlagen eindelijk te stoppen. In de thuiswedstrijd tegen Snelwiek won de Naaldwijkse ploeg met 29-25. De overwinning was broodnodig om niet in degradatieproblemen te komen. Westlandia blijft de nummer vijf het vierde team van Hercules in het zicht houden. Hercules heeft negen punten, Westlandia staat achtste met zes punten.

Dames

Eerste divisie

De reserves van Quintus hebben de thuiswedstrijd tegen DOS uit Emmer-Compascum gewonnen met 27-25. Quintus staat zesde op de ranglijst met 16 punten uit 13 wedstrijden.

Hoofdklasse B

Verburch en Westlandia blijven in het spoor van Ventura. De koploper speelde in Mill gelijk tegen MHV'81 waar de Westlandse ploegen wisten te winnen. Verburch won in eigen hal van het derde team van VOC met 33-14. Westlandia versloeg in Naaldwijk BFC met 37-17. Voor Westlandia was het de grootste seizoensoverwinning. Verburch won eerder dit seizoen met 20 doelpunten verschil van BFC.

Regioklasse C

De reserves van VELO kregen de grootste nederlaag van het seizoen te verwerken. Koploper Hercules maakte in Wateringen korte metten met VELO: 12-41. VELO blijft voorlaatste op de ranglijst.

Het derde team van Quintus speelde met 19-19 gelijk tegen de reserves van Fiqas/Aalsmeer waardoor de Heulse ploeg de aansluiting definitief lijkt te hebben verloren met de koploper.

Regioklasse D

VELO heeft voorlopig concurrent HVBS van zich afgeschud. In Wateringen won VELO voor de achtste keer dit seizoen en nu was de nummer drie van de ranglijst kansloos: 23-17. Maaike van der Zanden maakte zeven goals en speelde voorlopig haar laatste wedstrijd in verband met zwangerschap. Volgend weekend speelt VELO de tweede topper op rij. Havas is in Almere de tegenstander.