Archief

Cargoboss en Van Daalen in de prijzen

De zusterbedrijven Cargoboss en Van Daalen Transport uit Maasdijk hebben een landelijke prijsvraag van Rijkswaterstaat gewonnen. Daarin werd gevraagd naar een voorstel, dat ertoe kan leiden dat vrachtwagens met de juiste bandenspanning over het Nederlandse wegennet rijden. Dat bespaart brandstof en vermindert dus CO2-uitstoot.

Op het terrein van Cargoboss en Van Daalen Transport op het Transportcentrum Westland wordt het idee uitgewerkt. Er wordt een zogeheten Total Safety Center gerealiseerd, een automatisch meetsysteem voor bandenspanning bij vrachtwagens.

Spil van dit systeem is een meetplateau waar vrachtwagens met een snelheid tussen de tien en vijftien kilometer per uur overheen moeten rijden. Sensoren registreren de spanning en het profiel van elke individuele band. Beide bedrijven beschikken gezamenlijk over ongeveer tachtig vrachtwagencombinaties. Als het meetplateau eenmaal beschikbaar is, worden deze trucks ten minste eenmaal per twee weken gecontroleerd.

De prijsuitreiking was bij het ministerie van Infrastructuur en Milieu in Den Haag. De firma's geven aan dat de prijs geheel past in hun programma van maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Categorieen:
Maasdijk Westland Algemeen