Archief

Wijzigingen in dienstregeling bussen

Busdienstverlener Veolia heeft de op zondag 11 december in te voeren dienstregeling bekendgemaakt. De vertrek- en aankomsttijden van veel lijnen worden aangepast. In de meeste gevallen worden de aansluitingen beter, in een beperkt aantal gevallen worden ze minder goed.

Lijn 27, Wateringen-Den Haag, wordt voortaan door HTM gereden in plaats van Veolia;

Lijn 30, Naaldwijk-Zoetermeer, wordt van Den Haag (Rotonde Houtkade)verlengd van/naar Zoetermeer (Centrum West) en gaat stoppen bij de nieuwe halte Westerpark en de halte Buytenparklaan. Snowworld is zo dagelijks de gehele dag goed bereikbaar met de bus. Lijn 30 rijdt niet meer tussen Naaldwijk en Maassluis, lijn 33 gaat dit traject rijden;

Lijn 31, Naaldwijk-Den Haag, rijdt tijdens de vakantieperioden ieder half uur in plaats van ieder kwartier;

Lijn 32, Naaldwijk-Delft (voorheen lijn 128), rijdt in de ochtendspits de kwartierdienst langer door en in de middagspits gaat lijn 32 ook ieder kwartier rijden. Op maandag t/m vrijdag tot ongeveer 22.00 uur wordt ieder half uur in plaats van ieder uur gereden;

Lijn 33, Naaldwijk-Maassluis, neemt dit traject over van lijn 30. Lijn 33 rijdt op zondag de gehele dag een uurdienst. De treinaansluitingen in Maassluis zijn maandag t/m zaterdag overdag verbeterd.

Lijn 34, Naaldwijk-Monster, rijdt buiten de vakantieperioden in de ochtendspits van Monster (Emmaplein) naar Naaldwijk en in de middagspits van Naaldwijk naar Monster (Emmaplein). De bediening van Ter Heijde vervalt, alsmede de lokale bediening van Honselersdijk en Poeldijk. Lijn 30 en 86 zijn hier het alternatief. Op de momenten dat lijn 34 niet rijdt, kan tussen Monster en Naaldwijk van lijn 31 gebruik worden gemaakt.

Lijn 35, Den Haag-Hoek van Holland, krijgt verbeterde treinaansluitingen in Hoek van Holland. Van maandag t/m vrijdag zijn er in de ochtendspits vier ritten 'buiten patroon' , waardoor een overstaptijd van zes minuten op de extra Sprinters naar Rotterdam wordt verkregen. Alle korte ritten van/naar 's-Gravenzande rijden van/naar halte De Brug.

Lijn 36, Den Haag-Maassluis, wordt opgeheven. De lijnen 33 en 86 zijn het alternatief.

Lijn 38, Maassluis-Delft: de eerste rit naar Delft vertrekt vanaf Maassluis in plaats vanaf Maasland. Op zaterdag vertrekt de laatste rit één uur later vanaf Maasland. Op zondag vertrekt de eerste rit vanaf Delft één uur eerder en vertrekt de laatste rit vanaf Delft ook één uur eerder.

Lijn 86, Den Haag-Schiedam, eindigt ook in de ochtendspits altijd in Schiedam. In de middagspits wordt vanaf Den Haag Leyenburg naar Naaldwijk langer een kwartierdienst geboden. Tijdens de vakantieperioden wordt tussen Den Haag en Naaldwijk een halfuurdienst geboden zoals dat al tussen Naaldwijk en Rotterdam het geval is.

Op zaterdag overdag rijdt lijn 86 ieder half uur in plaats van ieder uur tussen Naaldwijk en Schiedam. Op zondagavond rijdt lijn 86 ieder half uur in plaats van ieder uur tussen Den Haag en Naaldwijk, zoals dat al op alle andere avonden het geval is.

Lijn 421, Den Haag-Monster, krijgt Den Haag Leyenburg als nieuw eindpunt en rijdt via de route van lijn 31 van/naar het Arnold Spoelplein.

Alle wijzigingen zijn te vinden op de website: www.veolia-transport.nl.