Archief

Misverstand over 'kap-overval' 's-Gravenzande

Net als eerder deze maand in het Hofpark in Wateringen gebeurde, zijn begin deze week bewoners van de Meester Schokkingstraat in 's-Gravenzande overvallen door het kappen van bomen. Het waren er volgens bewoners ruim 20, voornamelijk kastanjebomen.

"Op de website van de gemeente Westland was geen vergunning te vinden", aldus een bewoner. Maar volgens de gemeente was er wél een vergunning. Dit komt doordat het parkje 'adrestechnisch' aan de Oudelandhof is gesitueerd. De vergunning is op 1 september gepubliceerd. Er werd een bezwaar ingediend, maar na een gesprek met de betrokken bewoner werd dit ingetrokken.

De bewoners zullen overigens worden betrokken bij het herplantplan voor het parkje, waarin de bomen niet alleen voor groen zorgden, maar tevens het KPN-gebouw en de sporthal enigszins aan het oog onttrokken.

De CDA-fractie in de gemeenteraad heeft er naar aanleiding van de Hofpark-kwestie bij het college van B en W op aangedrongen om voortaan bij kapactiviteiten de omwonenden daarvan vooraf op de hoogte te stellen.