Archief

Dronken man wil agent kopstoot geven

Een 40-jarige dronken bestuurder viel maandagavond om 20.10 uur in 's-Gravenzande een politieagent aan. De man probeerde de agent een kopstoot te geven. De bestuurder zit nog vast.

Een getuige had de man abnormaal in zijn auto zien rijden en daarop de politie gewaarschuwd. Agenten die ter plaatse kwamen zagen de man langs de kant van de weg staan. De auto waarin de man had gereden was verdwenen.

Even later kwam een vrouw in de auto aanrijden. Uit een blaastest bleek dat deze vrouw te veel gedronken had. Zij blies 540 ugl, meer dan twee keer het toegestane maximum. Ook de man moest blazen; hij blies 640 ugl.

Bij de aanhouding verzette de man zich. Nadat hij - volgens de politie met gepast geweld - in de politieauto was geduwd, probeerde de verdachte een agent een kopstoot te geven. De agent kon de kopstoot ontwijken maar het hoofd van de verdachte kwam hard tegen de schouder van de agent. Op grond hiervan deed de agent aangifte van een poging tot zware mishandeling.

De recherche heeft de zaak in onderzoek. De man en vrouw, die geen vaste woon- of verblijfplaats hebben, zitten nog vast.

Categorieen:
's-Gravenzande Algemeen