Archief

Vijf bestuurders met een slok op

De politie heeft het afgelopen weekend in het Westland op verschillende plaatsen gecontroleerd op het rijden onder invloed. Vijf bestuurders werden bekeurd, in een enkel geval werd het rijbewijs ingevorderd.

Vrijdagmiddag werd op de Hoge Woerd in Naaldwijk een 53-jarige vrouw uit Naaldwijk aangehouden, die in Hoek van Holland tegen een stoeprand en een paaltje was gereden. De vrouw blies bij controle 445 ugl. s'Avonds controleerden agenten op de Lange Wateringkade in Kwintsheul een bromfiets, waarvan de bestuurder en de bijrijder geen helm droegen. De bestuurder bleek 15 jaar en dus niet in het bezit van een rijbewijs te zijn. Uit een ademanalyse blies deze bestuurder uit Naaldwijk 130 ugl.

In de vroege ochtend van zaterdag zagen agenten een snorfiets over de rijbaan van de Galgeweg in Naaldwijk rijden. Bij controle bleek deze beginnende bestuurder 515 ugl te blazen. Het rijbewijs van de 21-jarige Monstenaar werd ingevorderd. Op de Rijnsburgerweg in Naaldwijk werd een 18-jarige Naaldwijker op zijn bromfiets aangehouden die als beginnende bestuurder 165 ugl blies.

Zondag controleerden agenten op de Molenaarlaan in De Lier een bestuurder van een personenauto. De 36-jarige Lierenaar blies 475 ugl.

De limiet voor alcohol in het verkeer ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders (minder dan vijf jaar in het bezit van een rijbewijs) ligt de grens op 88 ugl (= 0,2 promille).