Archief

Boereboom verlaat Quintus, Zwirs mogelijk opvolger

Trainer Dick Boereboom (foto) vertrekt aan het eind van het seizoen bij voetbalvereniging Quintus. Dat heeft Quintus-voorzitter Berry Jansen woensdagmiddag bevestigd. Boereboom wordt volgend seizoen trainer bij het Haagse DUNO en daarmee loopt zijn periode als trainer bij de ploeg uit Kwintsheul na een jaar alweer ten einde.

Jansen liet weten dat hij het jammer vindt dat Boereboom vertrekt, maar dat hij zijn keuze wel begrijpt. "Hij kan nu voor een tweedeklasser aan de slag, terwijl wij volgend seizoen weer op het niveau van de vierde klasse starten," reageert hij. De preses was al drie weken op de hoogte van het besluit van Boereboom. Pas afgelopen dinsdag bracht de trainer zelf officieel het nieuws naar buiten.

Het bestuur van Quintus zal de komende weken op zoek gaan naar een nieuwe coach. Volgens Jansen is het niet onwaarschijnlijk dat Eus Zwirs dat wordt. "Ik zie de terugkeer van Zwirs wel zitten, maar ik moet alles eerst nog met de andere bestuursleden bespreken," aldus Jansen.

Zwirs zelf liet woensdagmiddag weten ook wel interesse te hebben in de functie. De trainer loodste Quintus twee jaar geleden van de vijfde naar de vierde klasse, maar hij moest stoppen, omdat hij geen trainersdiploma had voor het hogere niveau. "Als ze mij nu vragen om trainer te worden, dan zeg ik direct ja. Ik zal dan alleen wel mijn papieren moeten halen," liet Zwirs weten. De oefenmeester is bereid om met ingang van het volgende seizoen trainerscursussen te volgen. Het is dan ook mogelijk om met dispensatie het trainersvak uit te voeren.

Categorieen:
Algemeen