Zaalhandbal: Hellas verrast Quintus

Quintus heeft zich laten verrassen door streekgenoot Hellas. De Haagse ploeg won in Kwintsheul met 23-22 en dat was pas de tweede zege van het seizoen van de promovendus. Quintus leed de derde thuisederlaag van het seizoen en wist in eigen huis pas één keer tot winst te komen. De Heulse ploeg liet na om de gedeelde tweede positie te pakken.

Quintus stond met rust met 12-11 voor, waarna het in de tweede helft een zenuwslopende wedstrijd werd. Coach Eelco Overkleeft (foto) zag in de laatste seconde van de wedstrijd een gelijkspel verdwijnen.

Aankomende zaterdag speelt Quintus de Europese wedstrijd tegen het Servische HC Kolubara. Aanvang is 16.00 uur in de Van der Voort hal.

DIOS blijft in het spoor van koploper Hercules. In de Ballonhal versloeg de promovendus het tweede team van Limbur Lions: 23-22. De achterstand op Hercules bedraagt drie punten.

De reserves van Quintus hebben goede zaken gedaan in strijd om handhaving. In Kwintsheul werd gewonnen van promovendus PSV: 30-20. De Heulse ploeg staat tiende met drie punten voorsprong op hekkensluiter PSV.

Regioklasse C

Westlandia liep voor de vierde keer dit seizoen tegen een nederlaag aan. In eigen hal bleek de Naaldwijkse ploeg niet opgewassen tegen SOS/Kwieksport: 25-29. Bij rust leidden de bezoekers al met 11-16. Westlandia knokte zich in de tweede helft terug tot één doelpunt, echter de opponent profiteerde daarna enkele malen van balerlies en stelden de overwinning veilig.

Quintus herstelde zich goed na de nipte nederlaag tegen SEW van afgelopen donderdag. De Heulse poeg won in Emmen van degradatiekandidaat Kwebbel/E&O: 27-21. Quintus staat gedeeld derde met streekgenoot Hellas en VOC. Volgende week staat in Kwintsheul de derby tegen Hellas op het programma.

Quintus verloor voor de vijfde maal dit seizoen en deed dat wederom in een uitwedstrijd. In en tegen Bentelo werd nipt verloren: 27-26. Quintus staat zesde op de ranglijst.

Hoofdklasse B

Verburch herstelde zich van de nederlaag in de derby tegen Westlanda. In Poeldijk bracht de thuisploeg de ongeslagen koploper Leual de eerste nederlaag van het seizoen toe: 22-19. Verburch en Leudal gaan samen aan de leiding met tien punten uit zes duels.

Westlandia won voor de tweede keer op rij. In Mill werd thuisclub MHV'81 met 24-21 verslagen. De Naaldwijkse ploeg staat nu zesde op twee pnten van de twee koplopers.

Het derde team van Quintus blijft in het spoor van de twee koplopers. De Heulse ploeg won de dorpsderby van de reserves van VELO met 26-20. Quintus staat nu derde en VELO staat voorlaatste.

De reserves van Westlandia leden de derde nederlaag van het seizoen. Mde-koploper Hercules was met 26-25 in Naaldwijk te sterk.

Regioklasse D

VELO blijft ongeslagen koploper en is de enige regioclub zonder nederlaag. In eigen hal gaf VELO opponent Quick geen kans: 33-14. Shirley Koremans scoorde de meeste treffers: 9.