Archief

Van der Zalm derde op EK

De Lierse biljarter Jim van der Zalm is derde geworden op het Europees Biljart Cadetten toernooi voor spelers tot en met 17 jaar. Van der Zalm behoort hiermee tot de beste zestien talenten van Europa in die leeftijdscategorie.

In de voorrondes zette het 16-jarige talent een bijna vlekkeloze reeks neer. De Nederlander wist drie van de vier wedstrijden te winnen en daarmee had hij genoeg voor een plaats in de kwartfinale. In die ronde won hij van Nederlander Ferry de Jong met een gemiddelde van 66,67 en een totaal van 200 caramboles tegenover 48.

Ook de halve finale werd een Nederlands onderonsje, maar deze keer ging de winst niet naar Van der Zalm. Na zes rondes was de partij gespeeld en daardoor plaatste Samn van Etten zich met een gemiddelde van 33,33 tegen 18,50 voor de finale. In die eindstrijd ging de Fransman Teddy Chouit er uiteindelijk met de titel vandoor.

In de strijd om de derde plaats won Van der Zalm van de uit Frankrijk afkomstige Pierre Bibaut. "Jim was enigszins verrast over de afmetingen van het biljartlaken," liet vader John van der Zalm na afloop weten. "In Nederland speelt hij altijd op een laken met een afmeting van 115 bij 230 centimeter, maar op dit toernooi werd er gebruik gemaakt van een tafel van 127,5 bij 255 centimeter. De Fransen zijn daar vaak veel beter op ingespeeld. Zij spelen bijna altijd op tafels met dit soort afmetingen," aldus John van der Zalm.

Categorieen:
Algemeen