Archief

Mulder in WK-selectie

Zeilster Mandy Mulder is geselecteerd voor het Nederlands matchraceteam dat van 3 tot en met 18 december in actie komt op het ISAF Wereldkampioenschap in het Australische plaatsje Perth. De Poeldijkse zal samen met Annemiek Bekkering en Merel Witteveen een kernploegteam vormen.

Merel Witteveen is geen onbekende voor Mulder. Het duo zeilde al een aantal keren samen in de Ynglingklasse. Op de Olympische Spelen van 2008 in China sleepten zij samen met Annemiek Bes zelfs een zilveren medaille binnen in die klasse.

De 20-jarige Bekkering maakt sinds begin dit jaar onderdeel uit van het Delta Lloyd Kernploegteam in de matchraceklasse. Zij zal tijdens het komende WK de voorste positie innemen op de boot.

Bondscoach Mikael Lundh is optimistisch over de samenstelling van zijn ploeg. "Ik stel altijd het team samen dat het sterkste is op dat specifieke moment. Voor dit WK zijn dat dus Mandy Mulder, Merel Witteveen en Annemiek Bekkering," laat de oefenmeester via de website van het Nederlandse Watersportverbond weten.

De WK-deelnemers kunnen in Australiƫ ook landentickets voor de komende Olympische Spelen in Londen verdienen. Binnenkort is er op WOS Sport een televisiereportage te zien over Mandy Mulder. Daarin heeft zij het uitvoerig over de komende Spelen. Mulder staat op dit moment op een 14e plaats op de ISAF wereldranglijst in de matchrace discipline.

Categorieen:
Poeldijk Algemeen