Archief

'Snel aanpak winkelcentrum 's-Gravenzande'

Een snelle aanpak van het winkelcentrum van 's-Gravenzande, maak van het Marktplein een horecaplein en een betere handhaving van het fiets- en scooterverbod in het centrum. Dat waren de drie voornaamste wensen, die de Westlandse afdeling van de VVD zaterdag te horen kreeg tijdens de 'kladblokactie'. Daarbij noteerden de liberalen zaken die in 's-Gravenzande spelen bij het winkelende publiek.

"We hadden al verwacht dat het winkelcentrum een belangrijk thema zou zijn, maar dat bijna de helft van de aangesproken mensen dit onderwerp direct aansnijdt, was zelfs boven onze verwachtingen," aldus raadslid Roel Batelaan. Volgens de VVD moet er daarom snel vanuit de gemeente een goed doortimmerd plan komen om het centrum van 's-Gravenzande op te knappen.

Ook andere zaken werden genoemd. Zo maken meerdere mensen zich zorgen over de recente inbraakgolf in het Westland en zijn er klachten over hangjongeren. Ten slotte kreeg het VVD-team opvallend veel sportgerelateerde vragen: er is behoefte aan een tweede sporthal, ergernis dat sportvelden alleen door vrijwilligers worden bijgehouden en bovenal onbegrip voor het wegbezuinigen van de speciale gymleerkracht voor de basisscholen.