Archief

Herkansing Kromme Jongens in juni 2012

De Westlandse band Kromme Jongens gaat op 8 en 9 juni volgend jaar nieuwe optredens verzorgen. Deze concerten worden in eerste instantie aangeboden aan de bezoekers van het op 18 juni jl. afgebroken reünieconcert en zullen wederom op het complex van FC 's-Gravenzande worden gehouden.

De bandleden voelen zich moreel verplicht om iets te organiseren voor de gedupeerde bezoekers van het reünieconcert, dat door onweer al na twee liedjes moest worden afgebroken. In samenwerking met organisatiebureau Experience Express is daarom gekozen voor een speciale tent, die bij goed weer open kan. Ook wordt er een grote bliksemafleider neergezet.

Er wordt nu gemikt op 2.000 bezoekers per avond. Er is bewust voor dit aantal bezoekers gekozen om alle risico op een afgelasting te minimaliseren. De band gaat zelf contact opnemen met de gedupeerden die hun aanwezigheid op 18 juni per e-mail hebben bevestigd. De entree voor het aangemelde publiek zal € 15 bedragen. Als die bezoekers hun kans hebben gehad, start de reguliere kaartverkoop.

Op zaterdag 9 juni zijn er bovendien de Kromme Jongens Spelen: de Westlandse variant van het roemruchte 'Spel zonder grenzen'. Dit gebeurt in samenwerking met de gemeente Westland. Afgelopen jaar was er nog weinig ruchtbaarheid gegeven aan dit evenement, maar de band is ervan overtuigd dat het veel potentie heeft.