Archief

Tafeltennisclub Salamanders wil meer vrouwen

Tafeltennisvereniging De Salamanders wil meer vrouwen actief krijgen binnen de club. Het bestuur van de vereniging uit Wateringen hoopt binnen drie jaar het percentage vrouwen te hebben verhoogd van 10 naar 25 procent.

De club telt op dit moment 135 leden en is daarmee één van de grootste tafeltennisverenigingen uit de regio. Slechts een tiende van dat aantal bestaat uit vrouwen en dat staat de ontwikkeling van de huidige vrouwelijke sporters behoorlijk in de weg, vindt voorzitter Piet Boeters. "We hebben nu één dame die met een herenteam meespeelt in de eerste klasse. Het zou voor haar ontwikkeling goed zijn als zij in een apart damesteam kan uitkomen," reageert Boeters.

Naast het aantrekken van senioren wil de club zich ook meer gaan richten op de werving van vrouwelijke jeugdleden. De Wateringse sportclub heeft slechts één juniorenteam voor meisjes. De overige vrouwelijke junioren van andere leeftijden spelen vaak mee met jongensteams. "Ik zou heel gelukkig zijn als het aantal vrouwelijke leden toeneemt. Zowel bij de senioren als bij de junioren. Op die manier kunnen we meer aparte damesteams vormen," aldus Boeters.

De vereniging probeert nu al invulling te geven aan het wervingsplan door eens in de drie weken een provinciale training te geven aan ongeveer twaalf meisjes. Twee daarvan zijn ook lid van de club. De junioren krijgen op die momenten extra oefeningen van hoofdtrainster van De Salamanders, Janine Huiden.

Categorieen:
Wateringen Algemeen