Archief

Einde avontuur voor badmintonners VELO

Voor de badmintonners van het Nederlands jeugdteam onder negentien jaar zit het WK-avontuur in Taiwan erop. De VELO-spelers Myke Halkema, Soraya de Visch Eijbergen, Russel Muns en Jim Middelburg verloren zaterdag met de nationale ploeg in de kwartfinale met 3-0 van Maleisië.

Het toernooi begon echter succesvol voor de spelers van Oranje. In de poulefase werd er met 4-1 gewonnen van Canada. En ook titelfavoriet Denemarken werd met dezelfde cijfers aan de kant gezet. Nederland bereikte daarmee als enige Europese ploeg de kwartfinales, maar in die ronde bleek Maleisië met een winst van 3-0 een maatje te groot.

Voor de vijfde tot en met de achtste plaats moest Nederland het een dag later opnemen tegen India. In die wedstrijd gingen de Oranje-spelers voortvarend van start. De jongensdubbel werd met een minimaal verschil gewonnen (21-19), waardoor de ploeg op een 1-0 voorsprong kwam. Maar in de dubbel voor meisjes en de enkelspelen werd Nederland alsnog aan de zegekar gebonden. Diezelfde dag werd in de strijd om de 7e en de 8e plaats met 0-3 verloren van Indonesië.

Categorieen:
Algemeen