Archief

Dutch Flower Group terug op 1

De Dutch Flower Group is vrijdag uitgeroepen tot de meest toonaangevende onderneming in de Nederlandse tuinbouw. De groep staat bovenaan in de nieuwe Hillenraad 100, die de afgelopen twee jaar werd aangevoerd door Rijk Zwaan.

De koppositie is daarmee terug in de bloemensector, die in de periode 2003 tot en met 2008 de nr. 1 leverde: driemaal FloraHolland en eveneens driemaal de Dutch Flower Group (2005 tot en met 2007), een van de grootste bloemen- en plantenleveranciers aan supermarkten, bouwmarkten, ketens en groothandel.

In het afgelopen jaar werd door de Dutch Flower Group een aantal strategische overnames gedaan, waardoor de internationale positie van het concern verder versterkt is. Met in totaal 1.750 medewerkers koerst de groep dit jaar af op een omzet van € 950 miljoen.

Nieuw bij de Hillenraad-ranglijsten is dit jaar is de 'Vers-logistiek top 10', toonaangevende bedrijven die zorgen dat de producten op de juist wijze worden aangeleverd bij de klant. De top 3 van het nieuwe klassement ziet er als volgt uit: Post-Kogeko Logistics op 1, De Winter Logistics op 2 en Van Dongen Transport op 3.

Categorieen:
Algemeen