Archief

Leerdam nog steeds niet in actie

Voetbalvereniging Excelsior Maassluis blijft in onzekerheid over de zaak omtrent doelman Jesper Leerdam. De sluitpost stond bij de club twee keer onder de lat in de bekerduels tegen VELO en Spijkenisse, maar volgens de KNVB had hij helemaal nog niet in actie mogen komen. Bij de tuchtcommissie van de KNVB loopt daarom nog steeds een onderzoek, waardoor Leerdam nog niet kan worden opgesteld, tot grote ergernis van Excelsior.

,,Wij hebben alles volgens de procedures geregeld, maar nog steeds mogen we Jesper niet opstellen. We willen nu eigenlijk zo snel mogelijk horen wat er gaat gebeuren," laat clubwoordvoerder Arie van der Ende weten.

Maar de KNVB wil nog niet met mogelijke scenario's of conclusies naar buiten komen. ,,We zullen de uitkomst van het rapport moeten afwachten," reageert woordvoerder Rob de Leede namens de bond. Volgens het districtskantoor en de KNVB in Zeist had Excelsior eerst moeten wachten op vrijgave van de Amerikaanse voetbalbond, omdat Leerdam deze zomer overkwam van het Amerikaanse Dayton Dutch Lions. Die vrijgave is zaterdag binnengekomen bij Excelsior Maassluis, maar de tuchtcommissie vermoedt volgens De Leede ook dat Excelsior een verkeerde naam op het wedstrijdformulier zou hebben ingevuld en dat er mede daarom een onderzoek is ingesteld.

Opmerkelijk is dat Excelsior aan het begin van dit seizoen van het KNVB-districtskantoor West II te horen kreeg dat Leerdam gewoon in actie mocht komen. ,,Het kantoor heeft Jesper destijds vrijgegeven voor die wedstrijden. We ontvingen zelfs zijn spelerspas. Later kregen we vanuit Zeist opeens te horen dat hij helemaal niet in actie had mogen komen," reageert Van der Ende. Volgens de woordvoerder van de KNVB onderzoekt de tuchtcommissie ook of er fouten zijn gemaakt in de communicatie tussen het districts- en het hoofdkantoor.

Columnist en clubspeaker Aad Solleveld laat zich op de website van Excelsior kritisch uit over de KVNB. ,, Tussen deze twee delen van de KNVB lijkt communicatie geen speerpunt, men neemt beslissingen die door een ander teruggedraaid worden met alle gevolgen van dien. En waar je van de KNVB een facilitaire rol verwacht, immers je zou denken dat de KNVB er is voor de clubs, lijkt het tegendeel waar te zijn. Een houding in Zeist die op voorhand uitgaat van bewuste misleiding, terwijl Excelsior geheel te goeder trouw heeft gehandeld."

Categorieen:
Maassluis Algemeen