Archief

Arbeidsmigranten in flats Maassluis

Woningcorporatie Maasdelta Maassluis gaat in de wijk Sluispolder-west 50 woningen verhuren aan arbeidsmigranten. Dat gebeurt via United Homes, een organisatie die voorziet in huisvesting van tijdelijke arbeidsmigranten. burgemeester Karssen van Maassluis, directeur Born van United Homes en vestigingsmanager Van der Plas van Maasdelta hebben hierover deze week een overeenkomst getekend.

Voor de bouwwerkzaamheden op de Maasvlakte worden tot circa 2015 naar schatting zes- tot achtduizend tijdelijke arbeidsmigranten ingezet. De Stadsregio heeft verzocht om deze werknemers zoveel mogelijk op locaties aan het water te huisvesten. Het woon-werkverkeer kan dan met vervoer over de Nieuwe Waterweg verlopen in plaats van over de weg.

In de overeenkomst staat dat Maasdelta gedurende twee jaar voorlopig maximaal 50 woningen tijdelijk verhuurt aan United Homes. Per woning wordt een huurcontract afgesloten. United Homes ziet actief toe op goede en veilige bewoning en grijpt in bij woonoverlast. De arbeidsmigranten die langere tijd verblijven worden gestimuleerd om in de Maassluise samenleving te integreren en de Nederlandse taal te leren.

Voor het onderbrengen van de werknemers worden diverse flats in het gebied Binnenstad/Sluispolder-west, tussen de Bilderdijklaan en de PC Hooftlaan gebruikt. Maasdelta constateert al langere tijd dat de woningen in deze complexen matig tot slecht verhuurbaar zijn. De woningen moeten vaak meerdere malen aangeboden worden aan woningzoekenden.

Categorieen:
Maassluis Algemeen