Archief

Wateringse belaagd in Zoetermeer

Een 15-jarig meisje uit Wateringen is dinsdagmiddag in Zoetermeer belaagd door drie meisjes uit Zoetermeer en Den Haag, die 17 tot 19 jaar oud zijn. De aanvalsters zijn aangehouden door agenten die al in de buurt waren vanwege een eerder incident.

De surveillerende agenten reden omstreeks 14.10 uur op de Akkerdreef in Zoetermeer en zagen drie meiden staan, die slaande en schoppende bewegingen maakten. De meiden gingen er bij het zien van de agenten vandoor.

Op de grond zat een 15-jarig meisje uit Berkel en Rodenrijs, dat verklaarde door het drietal geschopt en geslagen te zijn. Haar vriendinnetje was snel naar huis gerend om haar vader te halen en deze verklaarde bij terugkomst hetzelfde.

De meisjes maakten zich zorgen om hun 15-jarige vriendin uit Wateringen, die met de Randstadrail zou komen en mogelijk ook het slachtoffer zou worden van de drie gevluchte meiden. Hun vermoeden bleek te kloppen: al snel kwam de Wateringse aanrennen en zij vertelde ook klappen te hebben gehad.

Meerdere politie-eenheden gingen in de omgeving op zoek naar de drie belaagsters, van wie een signalement en de voornamen bekend waren. Zij konden worden aangehouden en werden voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Categorieen:
Wateringen Algemeen