Archief

'Verdubbeling Veilingroute onafwendbaar'

Welke nieuwe tunnel er ook onder de Nieuwe Waterweg wordt aangelegd, het Westland zal niet kunnen ontkomen aan een verdubbeling van de Veilingroute. Dat stelde dinsdagavond wethouder Meijer onomwonden tijdens het raadsdebat over de nieuwe westelijke oeververbinding.

Het college van B en W van Westland wil nog geen voorkeur ten aanzien van een Blankenburg- of Oranjetunnel uitspreken, omdat het nog in afwachting is van enkele rapportages over de effecten van de diverse tracé's op de omgeving.

Wel liet Meijer in het debat weten, dat de heersende opvatting dat aanleg van de Oranjetunnel negatieve gevolgen heeft voor de glastuinbouwsector niet terecht is. "Volgens het laatste plaatje wat ik gezien heb van de Oranjetunnel, hoeft er helemaal geen verlies voor de oppervlakte aan glastuinbouw te zijn", aldus Meijer.

Verder schetste hij nog het tijdpad van de procedure die uitmondt in een tracé-keuze door minister Schultz. Alle belanghebbende partijen, waaronder de gemeente Westland, dienen uiterlijk in november hun voorkeur bekend te maken bij de Rotterdamse wethouder Baljeu. Zij zal vervolgens dat hele scala aan voorkeuren aan Schultz voorleggen. Begin december maakt de minister haar keuze.

Categorieen:
Westland Algemeen