Archief

Kilometers 'stiller' asfalt in Westland

De gemeente Westland en de provincie Zuid-Holland bezegelden woensdagmiddag hun samenwerking in het kader van het landelijke actieprogramma 'Stiller op weg'. Dit gebeurde in Poeldijk door wethouder Bram Meijer en gedeputeerde Ingrid de Bondt.

'Stiller op weg' is een initiatief van het Ministerie van Infrastructuur en Milieu en is gericht op het terugdringen van verkeerslawaai. De Nieuweweg in Poeldijk is de eerste van tien wegen in Westland die worden voorzien van geluidsreducerend asfalt.

In totaal wordt ruim 22 kilometer wegvak van een geluidsreducerende deklaag voorzien, verdeeld over: Nieuweweg (Vredebestlaan)(N211), Middel Broekweg (N466), Wateringseweg (N464), Nieuweweg (Naaldwijk)/Burg. Elsenweg (N213), Burg. Van Doorn -en -Crezeelaan (N223), Naaldwijkseweg-Galgeweg (N467), Maasdijk (N 220), Burg. Elsenweg (N213) en Emmastraat (N211).

Daarna wordt onderzocht of er nog aanvullende bouwkundige maatregelen aan aangrenzende woningen benodigd zijn. In totaal worden 600 bestaande woningen, bewoond door circa 1.500 Westlanders, onder de Europese norm van geluidhinder gebracht.