Archief

Geen tunnelstandpunt Westland

De gemeenteraad van Westland heeft dinsdagavond officieel geen voorkeur uitgesproken over de vraag, wat op dit moment de meest wenselijke nieuwe westelijke oeververbinding is: een Blankenburgtunnel of een Oranjetunnel.

Aanleiding om de tunnelkwestie te elfder ure op de raadsagenda te zetten, vormden schriftelijke vragen van de CDA-fractie over het kennelijk passeren van de gemeente Westland bij de uitnodigingen voor een hoorzitting eind september in de Tweede Kamer.

Een door CDA en LPF ingediende motie waarin een voorlopige voorkeur voor een Blankenburgtunnel was opgenomen, werd met 19 tegen 13 stemmen verworpen. Het college van B en W had, bij monde van wethouder Meijer, vooraf al laten weten, dat deze motie niet zou worden overgenomen.

Meijer had de gemeenteraad eerder op de avond duidelijk proberen te maken, dat de gemeente Westland in allerlei bestuurlijke en ambtelijke overlegstructuren nadrukkelijk de belangen van de gemeente behartigt.

CDA-fractievoorzitter Arie Wijten, een van de ondertekenaars van de motie, onderstreepte, dat de motie geen reactie was op de handelwijze van het college, maar een reactie was op "de omgeving". Hij meende, dat het goed is dat de burgers weten, wat het huidige standpunt van de gemeenteraad is.

Categorieen:
Westland Algemeen