Archief

Poging tot beroving in woning

De recherche van Bureau Westland zoekt twee negroïde mannen die worden verdacht van een poging tot beroving vrijdagmiddag rond 15.00 uur in een woning aan de Wagenaarstraat in Naaldwijk. Die mannen waren daar woensdag 17 augustus ook al over de vloer geweest in verband met een op Marktplaats aangeboden edelsteen.

De 21-jarige zoon des huizes had vrijdagmiddag een nieuwe afspraak met de potentiële kopers. Toen de mannen binnen waren, trok een van hen een vuurwapen en bedreigde de Naaldwijker hiermee. Na een korte worsteling, waarbij het slachtoffer ook geslagen werd, vluchtten de twee mannen zonder buit de woning uit. De Naaldwijker hield aan de worsteling een hersenschudding en een gezwollen gezicht over.

De twee daders waren twee opvallend donkere, negroide mannen van ongeveer 1.75 tot 1.80 meter lang, waarbij de één iets groter was dan de ander. Ze waren beiden in het zwart gekleed en hadden zwart leren parka-jassen aan. Beide mannen zijn erg dik en hadden vrijdagmiddag kort zwart kroeshaar. Volgens het slachtoffer spraken zij goed Nederlands.

De politie is op zoek naar mensen die vrijdagmiddag deze mannen heeft gezien in de omgeving van de Wagenaarstraat en/of wellicht op woensdag 17 augustus op hetzelfde adres. En ook mensen die overigens informatie hebben die mogelijk van belang kan zijn voor het onderzoek, worden verzocht te bellen met 0900-8844. Dit kan desgewenst ook anoniem op 0800-7000.