Archief

Westlandse verkeersinformatie bij de WOS

Er komt een Westlands verkeersjournaal. Daarin geeft de gemeente informatie over activiteiten met verkeershinder. Hierbij gaat het zowel om gemeentelijke als provinciale wegen. Het journaal wordt vanaf vrijdag 2 september via de WOS uitgezonden.

Het verkeersjournaal op WOS-televisie wordt uitgezonden na de nieuwsuitzendingen die op het hele uur beginnen. Iedere week is vanaf vrijdag 19.00 uur een nieuw journaal te zien. Van maandag tot en met vrijdag wordt ook op de radio verkeersinformatie gegeven in een apart blok dat meerdere keren per dag wordt herhaald.

Gezien de lengte van het verkeersjournaal kan niet alle verkeershinder aan bod komen. Daarom werkt de gemeente Westland met een nieuw systeem, waarin alle lopende en toekomstige wegwerkzaamheden en evenementen met verkeershinder zijn opgenomen. Dit systeem, Local Traffic Control (LTC), is vanaf 2 september voor iedereen toegankelijk via www.bereikbaarwestland.nl.

Dit systeem wordt gebruikt door alle wegbeheerders in de regio's Haaglanden en Rijnmond (gemeenten, provincie en Rijkswaterstaat). Niet alleen is te zien op welke plaatsen werkzaamheden of evenementen plaats hebben, ook omleidingsroutes zijn aangegeven.

De Westlandse wegen worden intensief gebruikt. Wegwerkzaamheden en evenementen kunnen grote impact hebben op de doorstroming van het verkeer. Voor burgers, bedrijven en hulpdiensten is het belangrijk tijdig te weten welke wegen geheel of gedeeltelijk zijn afgesloten. Met het verkeersjournaal op WOS-radio en -televisie en het LTC-systeem wil de gemeente Westland de communicatie over verkeershinder een flinke impuls geven.

Op maandag 29 augustus geven de wethouders Bram Meijer (verkeer) en Arne Weverling (communicatie) in de WOS-studio in 's-Gravenzande de officiƫle aftrap van het verkeersjournaal.