Archief

'Journaal' over 3-in-1 project

De provincie Zuid-Holland brengt vanaf 2 september in samenwerking met de WOS het '3-in-1 journaal' op het scherm. Hierin wordt maandelijks kort uitgelegd wat er de maand ervoor is bereikt in het 3-in-1 project en wordt vooruitgekeken naar de ontwikkelingen in de maand erop.

Het 3-in-1 project maakt de gemeenten Westland en Hoek van Holland beter bereikbaar en vergroot de verkeersveiligheid in het gebied. Het bestaat uit het aanleggen van de Verlengde Veilingroute, een nieuwe verbinding tussen Westerlee en Maasdijk en de Tweede Ontsluitingsweg Hoek van Holland. Het laatste project is inmiddels afgerond, de werkzaamheden voor de andere twee beginnen op 26 september.

De provincie begint vanaf de Galgeweg met het op strategische plekken storten van grote hoeveelheden zand om de ondergrond geschikt te maken voor werkzaamheden aan de Galgeweg, Piet Struijkweg, Vlietpolderplein en Verlengde Veilingroute. Begin november wordt een start gemaakt met de aanleg van de fietsonderdoorgang van de Piet Struijkweg. Op woensdag 7 september worden van 14.00 tot 17.00 uur en op donderdag 8 september van 19.00 tot 22.00 uur informatiebijeenkomsten in de drijvende kas van Flora Holland in Honselersdijk.

Het nieuwe '3-in-1 journaal' wordt vanaf vrijdag 2 september vierwekelijks in het weekend op WOS-tv uitgezonden. De afleveringen duren gemiddeld vier minuten en worden van vrijdag 19.00 uur elk heel uur herhaald tot de maandag erna 19.00 uur.