Archief

Roomer nam én kreeg te veel ruimte bij Get Hoekt

Voormalig deelraadsvoorzitter van Hoek van Holland, Paddy Roomer, heeft zich in de jaren 2008-2010 veel te grote vrijheden gepermitteerd bij de oprichting en het reilen en zeilen van de stichting Get Hoekt. Er is overigens geen sprake geweest van bewuste bevoordeling van ondernemingen van stichtingsbestuurders.

Dat zijn enkele conclusies in het donderdagochtend gepresenteerde rapport van de Rekenkamer Rotterdam naar de gang van zaken rondom Get Hoekt. Tot het onderzoek werd eind vorig jaar besloten op verzoek van de Hoekse deelraad.

De stichting 'Get Hoekt' is in 2008 opgericht om de toeristische aantrekkingskracht van Hoek van Holland een stevige impuls te geven. Eind augustus 2010 moest Roomer, die inmiddels als deelraadsvoorzitter was opgevolgd door Hestia Reukema (VVD), het veld ruimen, omdat coalitiegenoot VVD geen vertrouwen meer in hem had.

De door Roomer aan de deelraad voorgespiegelde winst op Strandzaken bleek een tekort van bijna € 300.000 te zijn, aldus de VVD destijds. Verder hadden de in haar ogen tekortschietende rapportages van de Stichting Get Hoekt en de grote verschillen in bestuursstijl tot deze breuk geleid.