Archief

Regionale actie tegen schoolverzuim

Leerplichtambtenaren en de consulenten 'Voortijdig Schoolverlaten' van gemeente Westland gaan van 29 augustus tot en met 2 september het middelbaar beroepsonderwijs in het Westland ondersteunen in de aanpak van verzuim op scholen.

Tijdens deze regionale actie wordt door de consulenten met name gelet op jongeren van 18 tot 23 jaar die zich wel voor een opleiding hebben ingeschreven, maar niet op school zijn en niet beschikken over een diploma op minimaal mbo-2-, havo- of vwo-niveau. Zij worden diezelfde dag thuis gebeld of bezocht. De leerplichtambtenaren zullen zich richten op jongeren tot 18 jaar zonder startkwalificatie.

Doordat het een regionale actie is, kunnen ook Westlandse jongeren die bijvoorbeeld in Den Haag op school zitten, maar daar niet aanwezig zijn, worden opgespoord. Ook hun namen worden dan doorgegeven aan de leerplichtambtenaren en consulenten 'Voortijdig Schoolverlaten' van gemeente Westland.

Het doel van de actieweek is om jongeren er op te wijzen, dat zij met een startkwalificatie veel meer mogelijkheden hebben op de arbeidsmarkt.

Categorieen:
Westland Algemeen