Archief

Fietstraining Westlandse 67-plussers

In samenwerking met de Fietsersbond en het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid houdt de gemeente Westland op maandag 26 september voor de eerste keer een Fietsinformatiedag voor senioren. In een ontspannen sfeer kunnen senioren (vanaf 67-plus) hun verkeerskennis en vaardigheden opfrissen.

De Fietsinformatiedag vindt van 9.00 tot 16.00 uur plaats bij FC 's-Gravenzande. Tijdens de training wordt aandacht besteed aan oude en nieuwe verkeersregels en komen diverse verkeerssituaties aan bod. De deelnemers krijgen adviezen over veilig verkeersgedrag in deze situaties.

Op een afgezet parcours worden onder professionele begeleiding de reactiesnelheid, het evenwicht en de behendigheid in verschillende situaties geoefend. Het laatste onderdeel is een korte fietstocht door de omgeving. Hierbij wordt aandacht besteed aan diverse verkeerssituaties.

Deelname aan de Fietsinformatiedag is gratis en op eigen risico. Men kan zich aanmelden bij de Fietsersbond, via www.fietsersbond.nl/fietsinformatiedagen. Telefonisch aanmelden kan ook: van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 16.00 uur via telefoonnummer: 030-291.81.71.