Archief

'Westland buitenspel in tunneldiscussie'

De raadsfractie van CDA Westland vreest dat de gemeente Westland zich buitenspel heeft laten zetten, door nog geen standpunt in te nemen in de discussie 'Blankenburgtunnel of Oranjetunnel?'. Het Westland is als enige belanghebbende gemeente niet uitgenodigd voor een hoorzitting eind september in de Tweede Kamer, voert zij aan.

CDA Westland is al geruime tijd een groot voorstander van de Blankenburgtunnel, vooral omdat de A4 tussen Delft en Schiedam nu definitief aangelegd gaat worden en er met genoemde tunnel een hoofdverkeersroute op autosnelwegniveau ontstaat. De Oranjetunnel biedt voor het verkeer en het milieu nadelen voor Westland, stelt de CDA-fractie.

Tot op heden heeft er geen standpuntbepaling plaatsgevonden in de Westlandse gemeenteraad, omdat het college van B en W een aantal aanvullende rapporten wil afwachten. Nu de gemeente niet is uitgenodigd voor informatiegesprekken met de Overheid, vraagt de fractie van CDA Westland zich af of de mening van het Westland niet tussen wal en schip raakt. Raadslid Jan van Rossum zal dit aankaarten in de raadsvergadering van 30 augustus.

Categorieen:
Westland Algemeen