Archief

Nieuwe vrachtwagen voor Pre-Ride Team Westland

Het Pre-Ride Team Westland beschikt sinds zondag over een nieuwe ondersteunende vrachtwagen. De wagen is voorzien van de logo's van nieuwe en bestaande sponsors. Direct na de onthulling legden de deelnemers hun laatste trainingsrit af van Naaldwijk naar de Zuid-Hollandse eilanden en weer terug.

Op 4 september fietsen zij vanuit Aalsmeer de officiële Ride for the Roses, het jaarlijks terugkerende fietsevenement waarmee geld wordt ingezameld voor KWF Kankerbestrijding. Traditioneel wordt de Pre-Ride een dag eerder verreden en vertrekt het Pre-Ride Team Westland voor een rit van 180 kilometer naar FloraHolland Aalsmeer.

Die dag brengen zij ook een bezoek aan het Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis in Amsterdam waar het team ontvangen wordt door prof. dr. Floor van Leeuwen en prof. dr. Anton Berns, voorzitter van de Raad van Bestuur van het NKI-AVL. De opbrengst van deze Ride for the Roses en de Pre-Ride wordt besteed aan het onderzoek van prof. Van Leeuwen naar neveneffecten van radio- en chemotherapie voor Hodgkin-lymfoom. Bij het ziekenhuis overhandigen de wielrenners een roos aan alle patiënten die op dat moment in het ziekenhuis liggen.