Archief

Alcoholcontroles in het Westland

De politie heeft het afgelopen weekend op diverse plaatsen in Westland en Midden-Delfland alcoholcontroles gehouden. Daarbij zijn verschillende bestuurders aangehouden. Een 54-jarige 's-Gravenzander sprong er uit. Bij een blaastest vrijdag om 17.40 uur op de Hoflaan in zijn woonplaats blies hij 730 ugl, ruim drie keer meer dan is toegestaan. Hij kreeg een proces-verbaal en raakte zijn rijbewijs kwijt.

Op de De Beemd in Wateringen reed een 61-jarige vrouw vrijdag met haar voertuig tegen een muur. Omstanders moesten haar verhinderen weg te rijden. De vrouw weigerde, na de komst van de politie, mee te werken aan een

blaastest. Op het bureau werd bij de vrouw een urinetest afgenomen. De uitslag van deze test is nog niet bekend. Het rijbewijs werd ingevorderd.

Zaterdag werden tussen 19.30 uur en 20.15 uur op de Paul Captijnlaan in Poeldijk 75 bestuurders gecontroleerd. Twee bestuurders bleken te veel te hebben gedronken. Zij bliezen 315 ugl en 395 ugl en kregen een proces-verbaal. Bij een controle op de Jupiter in Honselersdijk werden, tussen 21.35 uur en 22.30 uur, 228 bestuurders gecontroleerd. Niemand had te veel gedronken.

Een 18-jarige snorfietser uit Schipluiden blies zondag om 02.15 uur op de Keenenburgweg in Schipluiden 140 ugl. De beginnende bestuurder kreeg een proces-verbaal.